Wednesday, July 23, 2014

Profesionalci iz ministarstva finansija


Sada već bivši, ali samo želim da se osvrnem na dva podatka o ljudima koju su radili sa donedavnim ministrom finansija Krstićem iz članka koji se pojavio na B92.


Nikola Ćorsović (31) bio je državni sekretar u Ministarstvu finansija od jeseni prošle godine, a ranije je radio za “Dilojt” i “Mekinzi”. Počeo je s Ekonomskim fakultetom u Beogradu, završio je i Školu rezervnih oficira i radio na najboljem MBA programu u Evropi.
Nikša Vušurović ima 31 godinu, a u Ministarstvu je bio takođe državni sekretar. U Ministarstvo je ostajao do osam uveče, često i duže.

AJDE? Zaista? To su reference ovih ljudi? Jedan je radio na najboljem programu, a drugi je ostajao do osam uveče? Da li je realno da neko ističe ovo kao pozitivne osobine ove dvojice? Kakve veze ovo ima sa bilo čime? Koji je to "najbolji program" i zašto nisu navedene tačne informacije o njemu? Zašto ovaj drugi nije uspevao za vreme radnog vremena da ispuni sve radne obaveze?

Ne znam ništa o ovim ljudima, priznajem, ali da sam recimo poslodavac kome su poslali CV i da pročitam ovako nešto tamo, te biografije bi odmah završile u kanti. Momentalno.

I tako se pitam, kada će ljudi shvatiti da nije bitno u koliko sati dolaziš na posao i kada ideš odatle, bitno je ono što si uradio za to vreme koje si proveo na radnom mestu. A šta su oni uradili? 

No comments:

Post a Comment