Monday, December 9, 2013

Da se ne zaboravi: Protekcije za ćerku Jorgovanke Tabaković u RFZO

Tekst koji sledi se pojavio 09. 12. 2013. godine, na sajtu www.021.rs (tu sam ga barem ja pročitao). Iz nekog razloga je odmah uklonjen, ne znam da li po komandi Velikog Vezira Najavljivača Nepogrešivog ili nekog drugog razloga, ali s obzirom na sve češću pojavu da tekstovi po naredbi nestaju sa portala, osećam potrebu da ovaj sačuvam ovde, odakle ga ne mogu izbrisati.
Tekst je prenet u informativne i edukativne svrhe i u potpunosti pripada njegovom autoru.
---
Mileni Tabaković, ćerki guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković, novosadska filijala Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje obezbedila je službeni automobil i vozača kako bi dva puta nedeljno išla u Beograd na predavanja.



Odluku o korišćenju službenog vozila potpisao je direktor RFZO Momčilo Babić, a ona se odnosi i na Lidiju Bjelovuk, koja takođe studira u Beogradu. Prema informacijama do kojih je došao Radio 021, njih dve petkom i subotom u Beograd vozi šofer, koji ih čeka dok ne završe s predavanjima, a zatim ih vraća u Novi Sad.

Lidija Bjelovuk se pominje kao jedna od kandidatkinja za novu direktorku novosadske filijale RFZO, dok Tabakovićeva obavlja funkciju pomoćnice direktora. 

Nedavno je u Fondu promenjena sistematizacija prema kojoj je za obavljanje tog posla dovoljno dve godine staža, umesto dosadašnjih pet. Milena Tabaković je po zanimanju stomatolog, a u struci je provela svega godinu i po dana.

Odgovor od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje na pitanje zbog čega su ovim dvema zaposlenim obezbeđeni posebni uslovi, nismo uspeli da dobijemo.
(M.Sovilj - miodrag@021.rs)
---
Tekst se takođe može naći na eizbori.com.
Povezani članak: http://eizbori.com/slobodno-novinarstvo-u-srbiji-svi-mediji-uklonili-vest-o-cerki-jorgovanke-tabakovic/

1 comment: