Sunday, December 29, 2013

Nekom majka, nekom maćeha




Tako je, Srbijo! Šta čekaš uopšte? Kako to da do sada nisi uvidela ko je paragon vrline, poštenja, patriotizma i fizičkog izgleda, ka kome treba stremiti svaka poštena devojka koja drži do sebe? Ceca će pevati pred Skupštinom Srbije u Beogradu, besplatno! Da, da... Jeste da će besplatno pevati i Nataša Bekvalac, Jelena Tomašević, Kiki i neki Nikola Rokvić, ali ipak je Ceca platila Kurir... pardon, ipak je Ceca najveća zvezda.

A zašto se i ne bi ugledali na Svetlanu (još uvek) Ražnatović? Jer, postoji li bolji uzor od ove Žene? Udala se mlada za kriminalca i ratnog zločinca, ugradila silikone, ukrala par desetina miliona evra, održavala veze sa kriminalcima i posle muževljeve smrti, fizički nasrnula sa zoološkim vrtom koji je prati tu i tamo na ponekog čoveka, a onda se odužila svojoj zemlji za sve boraveći u tričavih hiljadu kvadrata na Dedinju čitavih godinu dana. Sposobna žena i mučenica.

Neki drugi "pevači" misle da je normalno naplatiti za svoj nastup u drugim gradovima, kažu od toga žive. Ali Kurir ipak zna, nije normalno naplatiti svoj rad i talenat, normalno je ukrasti milione i baviti se kriminalom. Ali kada dođe Nova godina, od nacionalnog značaja je zapevati pred zgradom Skupštine, da bi nam bila srećna godina. "I ova i svaka naredna".

[sarcasm off]

Linkovani izbljuvak supe nekih reči i slova sa Kurira je izašao prekjuče, kao do sada najjadniji pokušaj predstavljanja vlasti i privremenog upravnog organa Beograda u pozitivnom svetlu. Autorka Miljana Vojvodić je bez aktiviranja viših moždanih funkcija i ikakve griže savesti popljuvala sve muzičare koji nisu Ceca, jer su iako rade svoj posao, suviše alavi na pare, pa moraju da naplate svoj nastup, a Ceca je "patriota", "nacionale" i "srpska majka" koja se brine o svojoj dečici tako što im priređuje koncert "za dž" i istovremeno pruža uzoran model ponašanja, prenebregavajući da je dotična pevaljka kriminalac koji se samo preko političkih veza spasio zatvorske ćelije. Mada, niko nije ni očekivao objektivan tekst od Kurira.

Što se mene tiče, Ceca bi trebalo da ima besplatan nastup i smeštaj, ali iza rešetaka, gde joj je i mesto.

No comments:

Post a Comment