Saturday, March 14, 2015

Ponavljajte za mnom "U Srbiji nema kontrole medija, u Srbiji nema kontrole medija..."

 Sinoć oko pola jedanaest se srušio vojni helikopter angažovan u akciji spasavanja bebe koju je sanitet prevozio iz Novog Pazara u Kragujevačku bolnicu, kada im je odron presekao put. U helikopteru se nalazilo sedam osoba, četvoro pripadnika VS, dvoje medicinskih radnika i beba. Sasvim slučajno, to je istovremeno bila akcija podizanja rejtinga garniture na vlasti. Pošto je juče doktor Nebojša Stefanović imao svoj nastup, u akciji spasavanja otetog dvogodišnjeg deteta, sada je bio red na viteza Gašića. On je lično sinoć naredio da se pošalje helikopter, što bi bio potpuno ispravan potez samo da mu nije naređeno da se vrati u Beograd obavijen gustom maglom, umesto da se spusti u Niš ili Kragujevac. Zato što ser Bratislav ne bi imao prilike da se slika tamo i pokupi zasluge.

Svi naši "nezavisni" mediji su odmah pripremili opsežnu kampanju, unapred, isto kako su i vlastodršci napredni.

EDIT: Ispostavilo se da je pogrešnu informaciju prenela novinska agencija Beta, a mediji i portali preneli vest bez provere. Ipak, to ne opravdava nikog, pogotovu što su svi imenom naveli ljude koji su navodno sačekali helikopter i mesto gde je beba prebačena. Kao da su mediji istrenirani kako da napišu vest pomoću poluinformacija koje im serviraju nepouzdane agencije i to tako da predstave određene ljude u pozitivnom svetlu. Ne govorim o zaveri, ali meni ovo jasno pokazuje atmosferu koja vlada u ovdašnjim medijima: "daj da mi pišemo lepo, nikad se ne zna".






Hej novinari, WTF?!

Ali ser Bratislav i ministar Lončar nisu mogli da predvide nesreću, valjda gusta magla nije bila dovoljna da pokaže kako nešto može da krene naopako. E onda su mediji krenuli u traženje krivca, a Gašić se rasplakao na sednici Vlade. Jer glumcu, koji u ovom slučaju igra ulogu ministra odbrane, se predstava nikada ne završava. Koliko suza toliko novih poena, molim lepo.


Pitanje za doktora Stefanovića, da li je krava već uhapšena i ako nije, šta se čeka?

Kad bi svi ovi glumci što sede u Vladi imali barem malo odgovornosti, a znamo da je nemaju, onda bi kolektivno podneli ostavke, što zbog ovog, tako i zbog svih stvari koje se dešavaju poslednjih godina. Otvorite neki portal sa vestima pa listajte unazad, razloga ima na pretek.

Na svu sreću imamo medije koji nas nepristrasno i istinito obaveštavaju šta se desilo.



No comments:

Post a Comment