Monday, November 10, 2014

Nijedno dobro delo ne prolazi nekažnjeno

Odmah da razjasnimo, ne živim u Beogradu i nemam nikog tamo osim par prijatelja i poznanika. Udaljen sam više od 250km i većina stvari koje se tamo dešavaju me ne dotiče direktno, niti ima nekog uticaja na uzbudljive događaje ovamo južnije (ako u uzbudljivo računate svakakve nebuloze kojima svakodnevno svedoče Nišlije, Vranjanci, Leskovčani i ostali). Međutim povremeno saznam za ponešto što mi razvali takvu mentalnu šamarčinu da ne mogu da se opasuljim ceo dan od neverice. A tiče me se, jer je Beograd glavni grad ove zemlje, i ako se tamo dešavaju svakojake gluposti, šta možemo da očekujemo od drugih gradova i odakle da očekujemo nešto pozitivno ako ne od najvećeg? Ovog puta, u neverici se kiseli kazna za Filipa Vukšu, mladića koji je sa grupicom prijatelja ofarbao dva stajališta gradskog prevoza i tako valjda nepovratno uništio izanđali retro-truležni stil beogradskih stanica, prepoznatljivi znak brige koju gradski Sekretarijat za saobraćaj poklanja javnom prevozu u gradu.
Dobro, nije zbog samog farbanja dobio kaznu, iako im je to prvobitno bila namera, već, pazi sad – neovlašćenog korišćenja grba Grada Beograda! Izgleda da se ipak upornost isplati, malo iskriviš i razvučeš zakone i eto 60 000 u kasici! Sa tim parama se već može platiti sidanje još uvek sveže boje, novih karti i redova vožnje, da sve bude po starom, da se slučajno ne svidi ljudima pa da traže da se isto postavi i na drugim stajalištima. Šta je uostalom i umislio taj Vukša, svi znamo da je najbitnije plaćati kartu za jadan prevoz, kakve su sad to gluposti sa sređenim stanicama ili da se zna gde uopšte ide autobus?
busstanica
Više možete pročitati na blogu Amitza Dulnikera (gde sam i ja prvi put video ovu vest), pa da sad ne dužim previše, ako vas makar i malo pogađa ova nepravedna kazna i treniranje strogoće, napišite im poneki mejl ili još bolje nazovite javno dostupne brojeve telefona, a šta ćete im reći ili napisati – to ostavljam vama. Naravno, ostali konstruktivni predlozi su dobrodošli.
Sekretarijat za saobraćajinfo.saobracaj@beograd.gov.rs
Info služba: 330-9599 (08.30-16.30)
Sekretarijat za inspekcijske posloveinspekcija@beograd.gov.rs

Ili pišite gradonačelniku ovde http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=2577

Iako ne verujem da će to bilo šta promeniti, barem bi trebalo pokazati da nisu svi ovce koje će se okrenuti i pobeći čim se siledžije raspomame i počnu da napadaju ljude čija je jedina greška što su hteli da učine svoj grad boljim. Bolje je kretati se makar i malim koracima, nego stajati u mestu i ne činiti ništa.
Što se mene tiče, Filip je heroj Beograda.

No comments:

Post a Comment